OOISHITAEN 

覆下園

Te som odlas under skugga i cirka 20 dagar innan det plockas. Teet får en fyllig umami smak. Till example MATCHA och GYOKURO.

ROTENEN

露天園

Te som odlas i fullt solljus. Teet får en uppfriskande karaktär av sötma och bitterhet i harmoni. Till example SENCHA, GENMAICHA och HOJICHA.


MATCHA | 抹茶

Matcha är välsignat av naturen med en söt arom och lysande grön färg. Teet används i den traditionella japanska teceremonin. Bladen som odlas under skugga mals med en stenkvarn till fin pulverform. Resultatet är ett uppfriskande te med en subtil sötma som försiktigt genomsyrar sinnena.

● SMAK : Utpräglad smak som espresso, med sötma, umami och måttlig beska.

● DOFT : Söt, frisk, inbjudande och vegetabiliskt.

● HUVUDINNEHÅLL : Aminosyra (Teanin) / Koffein / Tannin (Catechin) / VitaminC,E


GYOKURO | 玉露

Gyokuro, även känd som den högsta klassen av te i Japan. Gyokuro har en distinkt arom, sötma och umami. Man bör ta god tid på sig för att njuta av den kvardröjande eftersmaken. Teet odlas delvis i skugga och ska bryggas i låg temperatur. 

● SMAK : En smak som påminner om havet och gröna grönsaker. Lång eftersmak utav sötma och umami.

● DOFT : Stark arom av sjögräs och grönt, som dagg på en regnig morgon.

● HUVUDINNEHÅLL : Aminosyra (Teanin) / Koffein / Tannin (Catechin)


SENCHA | 煎茶

Teet odlas under solsken och kännetecknas av en subtil sötma, uppfriskande skärpa och elegant doft. Sencha är kärnan av vardaglig japanskt grön te. Det kan avnjutas vid alla till fällen, sig själv eller som del av en måltid.

● SMAK : Balanserad sötma och beska, uppfriskande eftersmak.

● DOFT : Uppfriskande och krämig doft av grönt. 

● HUVUDINNEHÅLL : Aminosyra (Teanin) / Koffein / Tannin (Catechin) / Vitamin C


GENMAICHA | 玄米茶

Genmaicha är ett grönt te med rostat råris som är fylld med vitamin B. Teet har en mild smak av rostat ris och passar till mat samt fika.

● SMAK : Måttligt smak av grönt te med rostat råris.

● DOFT : Fyllig doft utav rostat råris och sött gräs.

● HUVUDINNEHÅLL : Tannin (Catechin) / Vitamin C,B


HOJICHA | ほうじ茶

Hojicha är ett rostat grönt te. Teet av väldoftande och känns väldigt friskt i munnen. Teet passar bra tillsammans med salta eller söta snacks och mat med mycket fett. Hojicha har en låg koffeinhalt och kan njutas av både vuxna och barn. 

● SMAK : Måttligt smak av grönt te med rostat råris.

● DOFT : Fyllig doft utav rostat råris och sött gräs.

● HUVUDINNEHÅLL : Tannin (Catechin) / Vitamin C,B


SHINCHA | 新茶

● Det första Sencha te i den nya säsongen

Ippodos Shincha framställs enbart av årets första knoppar som plockas från öppna, oskuggade sencha te trädgårdar som har badat under våren solljus.

● Exklusiv säsong

Säsongsbetonade läckerheter är ofta kortlivade och Shincha är inget undantag. För att säkerställa bästa smakupplevelsen är Shincha tillgänglig under en begränsad tid, runt mitten av juni. 

● Förväntan av årets te

Ungefär som den spänning som omger Beaujolais Nouveau vin årligen, ser Shincha te älskare fram emot att upptäcka smaken av varje års Shincha te.